Anne-Marie Röst

Anne-Marie har jobbat heltid med islandshästar sedan år 2000. Hon tävlar på nationell nivå och har gjort det ända sedan hon var junior. Hon har ridit in och tränat fram ett flertal hästar både till tävling på nationell nivå samt till höga poäng i avelsvisning. T ex visade hon 2014 Artinges egenuppfödda hingst Söngvinn från Artinge till en ridegenskapspoäng på 8.84. Det är en av de högsta ridegenskapspoäng en svenskfödd häst har fått någonsin.

Anne-Marie examinerades 2001 till B-instruktör av Svenska Islandshäst Förbundet. Att undervisa och utveckla häst och ryttare är något Anne-Marie brinner för. Hon har utbildat ekipage på alla nivåer, från nybörjare till ekipage på nationell nivå. Ryttarens sits och balans samt samspelet mellan häst och ryttare är viktiga byggstenar i undervisningen. Att hästen arbetar i bra form samt svarar för lätta inverkningar är även viktiga delar i undervisningen. Anne-Marie fortsätter ständigt att utbilda sig både inom SIF´s regi samt genom externa utbildningar.

Anne-Marie är även utbildad lokalklubbsdomare. Utöver sitt eget tävlande dömer hon så mycket hon hinner vilket ger henne en mycket god kunskap inom tävlingssporten.